De Beste Frituurpannen
Gebruik je friteuse om heerlijk Chinees eten te maken

Gebruik je friteuse om heerlijk Chinees eten te maken

Geplaatst door 06-01-2022 20:22 door Rianne Wesselink

Chinees eten roept vaak beelden op van afhaalmaaltijden of misschien een uitstapje naar het plaatselijke restaurant, maar wist je dat je je friteuse kunt gebruiken om thuis Chinees eten te maken? Hier is alles wat je moet weten om thuis aan de slag te gaan met heerlijk gefrituurd Chinees eten.

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen. Verse groenten zijn het beste voor roerbakken en gerechten als kung pao en moo goo gai pan, maar voor grote stukken als varkensvlees en kip kun je proberen diepvriesingrediënten te gebruiken. Zorg ervoor dat je het voedsel ontdooit en droogdept met een papieren handdoek om een knapperig korstje te krijgen bij het bakken.

Wat betreft de keuze van de olie voor het bakken, kun je plantaardige olie, maïsolie of zelfs arachideolie gebruiken voor die klassieke Chinese eetsmaak. Verhit je pan met olie op middelhoog vuur en controleer de temperatuur met een thermometer, zodat hij de juiste temperatuur bereikt voor het voedsel dat je frituurt.

Wanneer je klaar bent om te beginnen met frituren, zorg er dan voor dat je je voedsel in het beslag van je keuze smeert. Voor klassieke Chinese gerechten werkt een beslagmix van maïzena en water goed. Als je klaar bent om je voedsel in de pan te doen, werk dan in batches en zet de frituurpan niet te vol, want dat kan leiden tot klef gefrituurd voedsel.

Vergeet niet een schuimspaan of zeef te gebruiken om stukjes voedsel die in de olie achterblijven te verwijderen. Dit helpt de olie vrij te houden van vuil en voorkomt dat het aanbrandt. Als je Chinese eten klaar is met frituren, leg het dan op een met papieren handdoek bekleed bord om de overtollige olie te absorberen voordat je het serveert.

Het thuis koken van gebakken Chinees eten is gemakkelijk en heerlijk. Met de juiste ingrediënten en een beetje kennis heb je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd klaar. Dus, als je zin hebt in Chinees eten, probeer dan je frituurpan eens en geniet van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.