De Beste Frituurpannen
Hoe maak je de perfecte gebakken visschotel

Hoe maak je de perfecte gebakken visschotel

Geplaatst door 15-07-2022 16:21 door Rianne Wesselink

Vis is een van de gezondste en meest veelzijdige voedingsmiddelen die er zijn, en gebakken vis is een heerlijke en gemakkelijke manier om het te bereiden. Of het nu gaat om een speciale gelegenheid of een comfort food maaltijd, het creëren van de perfecte gebakken vis schotel kan worden bereikt met een paar eenvoudige stappen.

Zoals bij elk kookproject is de kern van het gerecht de versheid van de ingrediënten. Ga voor gebakken vis op zoek naar plaatselijke viswinkels die vers gevangen vis van hoge kwaliteit voeren. Het soort vis is ook belangrijk, want verschillende soorten vereisen verschillende kooktijden en technieken om de perfecte textuur en smaak te bereiken.

Als je eenmaal je vis hebt gekozen, besteed dan wat tijd aan het voorbereiden van de bereiding. Dit omvat het verwijderen van overtollig vet, schubben en vinnen, en het schoonmaken van resterende graten of schubben van de filets. Je kunt de filets ook een uur in zout water pekelen om de volle, delicate smaak van de vis naar boven te halen. Dit is vooral belangrijk voor vettere vis zoals haring en makreel.

Nu de vis bereid is, kun je je richten op het belangrijkste deel van het gerecht: het beslag. Het meest gebruikelijke frituurbeslag is een eenvoudig mengsel van bloem, eieren en water, met een snufje bakpoeder of baking soda en een beetje zout. Dit beslag moet dik genoeg zijn om de vis te coaten, terwijl de vis toch een knapperige, gouden korst behoudt. Als je de voorkeur geeft aan een robuustere smaak, kun je ook kruiden en specerijen aan je beslag toevoegen, zoals knoflookpoeder, paprikapoeder en peterselie.

Als het beslag klaar is, is het tijd om de olie te verhitten. Gebruik een frituurpan of een pan met zware bodem en vul die met ongeveer een centimeter olie. De ideale frituurtemperatuur ligt rond de 350 en 375 graden F, dus gebruik een thermometer om de temperatuur van de olie in de gaten te houden. Zodra de olie heet genoeg is, laat je de visfilets voorzichtig in de olie zakken, met behulp van een aparte schuimspaan of spin om eventuele spetters te voorkomen. Bak de vis 2-4 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets en de hitte van de olie.

Zodra de vis knapperig en goudbruin is, haal je hem voorzichtig uit de olie met een spin of schuimspaan en leg je hem op een papieren handdoek om het overtollige vet op te nemen. Desgewenst kun je de vis op smaak brengen met een besprenkeling van citroensap en verse kruiden, of een dot remoulade of tartaarsaus.

En dat is alles! Met deze eenvoudige stappen maak je het perfecte gebakken visgerecht om elke maaltijd bijzonder te maken.