De Beste Frituurpannen
Hoe maak je handgesneden frietjes in je friteuse?

Hoe maak je handgesneden frietjes in je friteuse?

Geplaatst door 14-09-2022 09:53 door Ferry Muts

Handgesneden frites maken in je friteuse is eenvoudig te doen en vereist geen speciale apparatuur of ingewikkelde instructies. Het resultaat is een knapperiger en lekkerder frietje dan voorgesneden opties.

De eerste stap is het selecteren van de aardappelen van je keuze. Russet aardappelen zijn het meest gebruikelijk voor het maken van handgesneden friet, maar Rode aardappelen, Gele aardappelen en Zoete aardappelen werken ook allemaal. Voor het beste resultaat wil je aardappelen kiezen die ongeveer even groot zijn.

Als je eenmaal je aardappelen hebt gekozen, is de volgende stap om ze in fritesvormen te snijden. Het snijden van de aardappelen in fritesvormen is een eenvoudig proces, maar vereist wel enige aandacht voor detail. Begin met elke aardappel in de lengte doormidden te snijden, draai dan elke helft om zodat hij met de platte kant naar beneden ligt. Snijd elke helft in 1/4 inch dikke plakken, stapel dan de plakken op elkaar en snijd ze in 1/4 inch dikke repen. Je kunt de repen zo dun of dik maken als je wilt, afhankelijk van hoe knapperig je je frietjes wilt hebben.

Bereid vervolgens de aardappelen voor door ze te weken in koud water. Deze stap helpt overtollig zetmeel te verwijderen, waardoor ze beter knapperig worden in de friteuse. Week de aardappelreepjes minstens 30 minuten in koud water en roer af en toe.

Nadat ze klaar zijn met weken, giet je de aardappelen af en dep je ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Leg de aardappelen in een enkele laag op een grote bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olie, kruid ze dan met zout, peper en eventuele favoriete kruiden die je hebt.

Nu is het tijd om te bakken! Verhit de olie in de friteuse tot 375 graden en bak de aardappels in batches tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het moet ongeveer 4-5 minuten duren voor elke partij. Zodra de frietjes gaar zijn, haal je ze uit de frituurpan en leg je ze op een met keukenpapier bekleed bord om de overtollige olie te absorberen.

Geniet van je vers gemaakte handgesneden frietjes! Serveer ze zoals ze zijn of met je favoriete dipsaus. Je kunt ook verschillende variaties maken door verschillende kruiden en specerijen aan de aardappelen toe te voegen voor het frituren. Veel plezier met het verkennen van verschillende smaakcombinaties en geniet van je zelfgemaakte frietjes!