De Beste Frituurpannen
Klassieke frietrecepten om uit te proberen in je friteuse

Klassieke frietrecepten om uit te proberen in je friteuse

Geplaatst door 24-08-2022 18:11 door Rianne Wesselink

Als het om frietjes gaat, zijn klassieke aardappelwedges moeilijk te overtreffen. Ze worden al generaties lang gegeten en zijn favoriet bij alle leeftijden. Of je ze nu thuis maakt of ze bestelt als je uit gaat, ze zijn altijd een publiekstrekker. En wat ze nog lekkerder maakt is de verscheidenheid aan klassieke frietrecepten die je met je friteuse kunt maken.

Eerst en vooral zijn klassieke aardappelwedges een jeugdfavoriet. Ze kunnen in verschillende vormen en maten worden gesneden, afhankelijk van je voorkeur, en belegd met ketchup of mayonaise. Om ze te maken, begin je met het schoonmaken en in partjes snijden van de gewenste dikte. Doe ze dan in de frituurpan met wat olie en bak ze ongeveer 4-5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Eenmaal gebakken, op smaak brengen met zout en je favoriete kruiden en opdienen.

Het volgende is klassieke crinkle cut fries. Deze zijn een leuke twist op de traditionele aardappelwedges, omdat ze meestal in veel dunnere stukken worden gesneden en gekartelde randen hebben. Om ze te maken, begin je met het snijden van de aardappelen in dunne schijfjes en vervolgens snijd je elk schijfje in gekartelde stukjes. Doe ze in de frituurpan en bak ze 2-3 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Breng ten slotte op smaak met zout en je favoriete kruiden, en serveer.

Tot slot hebben we klassieke wiggesneden friet. Deze lijken op aardappelwedges, maar zijn iets dikker en hebben een uniek wigvormig uiterlijk. Om te maken begin je met de aardappelen in dikke wiggen te snijden en dan in de frituurpan te leggen. Bak ze 3-4 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Eenmaal gaar, op smaak brengen met zout en je favoriete kruiden, en opdienen.

Welk klassiek frietrecept je ook probeert, ze zullen zeker een hit zijn op je volgende feestje of bijeenkomst. Voor een extra twist kun je je frietjes met verschillende sauzen, kruiden en specerijen toppen om ze een unieke smaak te geven. Dus, waarom probeer je vandaag niet een paar van deze klassieke frietrecepten uit in je friteuse en kijk welke jouw favoriet is?