De Beste Frituurpannen
Stroomverbruik van verschillende soorten friteuses

Stroomverbruik van verschillende soorten friteuses

Geplaatst door 08-03-2022 09:06 door Ferry Muts

Als je het juiste type friteuse voor je restaurant of commerciële keuken kiest, is een van de belangrijkste overwegingen hoeveel stroom hij verbruikt. Verschillende soorten en maten friteuses kunnen een breed scala aan stroom verbruiken, dus het is belangrijk om de verschillen te begrijpen voordat je een aankoop doet.

Elektrische friteuses verbruiken het meeste stroom, door hun verwarmingselement, en kunnen over het algemeen variëren van 9.000 tot 50.000 watt. Afhankelijk van hoe vaak de friteuse gebruikt wordt en hoe groot hij is, kan het stroomverbruik aanzienlijk variëren.

Gasgestookte friteuses trekken ook een aanzienlijke hoeveelheid stroom, meestal tussen de 40.000 en 80.000 BTU per uur. Tijdens piekuren kan het stroomverbruik aanzienlijk hoger zijn, dus het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij de planning.

Luchtfriteuses gebruiken het minste stroom, omdat ze op convectie wijze koken. De typische luchtfriteuse verbruikt tussen de 600 en 1.500 watt, afhankelijk van de grootte en het model.

Samenvattend hangt de hoeveelheid stroom die een friteuse verbruikt af van het type en de grootte. Elektrische friteuses verbruiken over het algemeen het meeste stroom, gevolgd door friteuses op gas. Luchtfriteuses verbruiken de minste stroom. Het is belangrijk om rekening te houden met het stroomverbruik als je een beslissing neemt over welk type friteuse je gaat kopen, want dit kan van grote invloed zijn op je elektriciteitsrekening en de totale bedrijfskosten.