De Beste Frituurpannen
Tips voor het bakken van de perfecte krokante kip

Tips voor het bakken van de perfecte krokante kip

Geplaatst door 05-08-2022 16:23 door Ferry Muts

Het bakken van de perfecte krokante kip is een kunstvorm. Of je de kip nu op de traditionele manier bakt met een ei en paneermeel of een snellere, gezondere manier uitprobeert zonder paneermeel, volg deze tips voor de meest malse en smaakvolle gebakken kip.

De eerste en belangrijkste stap voor het maken van de perfecte gebakken kip is om te beginnen met kip van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat je kip kiest die vers is en niet overmatig bewerkt. Voor het beste resultaat kies je scharrelkip en geef je de kip de tijd om te ontdooien in de koelkast voor het bakken.

Wanneer je de kip klaarmaakt voor het bakken, moet je hem eerst droogdeppen voordat je hem in de pan paneert of bedekt met olie en andere kruiden. Dit zorgt ervoor dat de kip niet klef wordt of aan de pan blijft plakken. Om te voorkomen dat de kip aan de pan blijft plakken, kun je een oliespray of een koekenpan met antiaanbaklaag gebruiken.

Wat betreft het verhitten van de olie is het belangrijk om de juiste temperatuur te gebruiken. Voor de meeste soorten frituren moet de temperatuur worden ingesteld op 350 graden Fahrenheit. Deze temperatuur is ideaal om knapperige, gouden korstjes aan de buitenkant van de kip te krijgen, terwijl de malse binnenkant lekker sappig blijft.

Als de olie eenmaal op de juiste temperatuur is, doe je de stukken kip voorzichtig in de pan. Zet de pan niet te vol, want dan kan de kip klef worden. Bak de kip in plaats daarvan eventueel in batches. Laat de kip bakken tot hij goudbruin is aan de buitenkant en doorbakken in het midden.

Als de kip klaar is met bakken, breng hem dan over op een bord bekleed met keukenpapier om af te koelen en overtollige olie te absorberen. Geef de kip een paar minuten om af te koelen voor het opdienen.

Het volgen van deze tips voor het bakken van de perfecte krokante kip levert elke keer weer heerlijke, knapperige resultaten op. Houd in gedachten dat verschillende soorten kip verschillende kooktijden en temperaturen kunnen vereisen, dus volg altijd de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.