De Beste Frituurpannen
Vergelijking van bakplaten en vrijstaande friteuses

Vergelijking van bakplaten en vrijstaande friteuses

Geplaatst door 11-02-2023 16:02 door Rianne Wesselink

Als het gaat om friteuses zijn twee van de meest populaire modellen aanrecht en vrijstaande friteuses. Beide bieden geweldige functies en kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan heerlijke etenswaren te frituren. Maar welke is geschikt voor jouw keuken? In deze blogpost bekijken we enkele verschillen tussen aanrecht- en vrijstaande friteuses om je te helpen beslissen welke het beste bij je past.

Het eerste grote verschil tussen deze twee friteuses is de grootte. Vrijstaande friteuses zijn veel groter dan hun aanrechtfriteuses en kunnen tot 40-50% meer voedsel tegelijk bakken. Dit is geweldig voor bedrijven en drukke huishoudens die veel vraag hebben naar gefrituurde producten. Met een grotere friteuse heb je ook meer controle over de olietemperatuur, zodat je voor elk product de optimale frituurtemperatuur kunt aanhouden.

Aanrechtmodellen hebben daarentegen een voordeel wat betreft draagbaarheid. Door hun kleinere formaat zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen, waardoor ze ideaal zijn voor restaurants of cateraars die de friteuse mee moeten nemen naar verschillende locaties.

Als het gaat om schoonmaken en onderhoud, kunnen vrijstaande friteuses door hun grotere formaat wat moeilijker schoon te maken zijn dan countertop modellen. Vrijstaande modellen hebben ook meestal meer energie nodig om aan te drijven, dus zijn ze duurder in gebruik dan kleinere aanrechtmodellen.

Bij het kiezen van de juiste friteuse moet je bedenken hoe vaak je hem gaat gebruiken, hoeveel ruimte je hebt en hoeveel energie je bereid bent uit te geven. Als je voor een groot gezin kookt, zul je willen kiezen voor een vrijstaande friteuse; als je hem echter vooral voor kleinere porties gaat gebruiken, dan is een friteuse voor op het aanrecht voldoende.